Интервю в BG ON AIR с Цвета Балийска

Разберете пвече за playback  театъра в България от интервюто с Цвета Балийска в предаването Денят ON Air

https://www.bgonair.bg/denqt-on-air/2018-11-23/pleybek-teatar-ili-kak-se-pravi-predstavlenie-bez-stsenariy?fbclid=IwAR3V8Palg4cuaKrYpt3eKxZVadSCuG4dpi_VWrw9qYpLRwQ7Qp7dGenfKYE

Advertisements

Театър за цялото семейство в Музейко

Откриваме сезона на семейните представления в Музейко в Нощта на театрите!

Вълнуващо приключение за всички възрасти! Едно незабравимо преживяване, споделено с най- близките!

17 ноември 17 ч. в Читалня, Учебен корпус!

Купете билети оттук:

MUZEIKO EKIP 2

 

 

Leadership 2018, Centre for Playback Theatre

Цвета Балийска се завърна от Естония с диплома за завършен Лидерски курс към Center for Playback Theatre, USA. Курсът се води от Джонатан Фокс (САЩ)- основател на Playback театъра, Авива Розентал (Израел), Майкъл Ченг (Сингапур), Хана Фокс (САЩ)- дъщерята на  Джонатан Фокс. Мястото на провеждане е Олуствере, област Вилянди. Участваха 23 човека от 15 държави.

Цвета беше допусната до обучението след  селекция с критерии, които изискват много практика и постижения в областта. НФК помогна финансово чрез програма “Мобилност” като заплати самолетните билети до Естония.

Към момента Цвета Балийска е единственият Акредитиран преподавател в България. Обучението включва 3 месечен онлайн курс, воден от основателя Джонатан Фокс, както и две седмици активна практика с горепосочените опитни лидери.

Дипломата се получава само след написана дипломна работа по тема, интересуваща бъдещия лидер. Цвета избра темата “Повествователната мрежа- теорията на Playback театъра” и беше селектирана да направи презентация пред участниците и лидерите на обучението.

Театър за цялото семейство- Традиции

Playback театър “Тук и сега” ви кани в Музейко, Учебен корпус- на импровизационно интерактивно представлеие, което играе историите на хората от публиката.

Представление, подходящо за всички възрасти!

Връзката между поколенията е съществена за развитието на децата и за контакта им със света, а в днешно време често е прекъсната!
Ние, родителите, рядко имаме възможност да споделим преживяване с децата си, което е еднакво интересно и за нас, и за тях 🙂
Елате на представлението с баби, дядовци, мами, татковци, лели и чичовци!
В уютната обстановка на Читалнята в Учебен корпус на Музейко ще се потопим във вълшебството на личните истории, спонтанността, креативността и забавлението.

Музиката към представлението е на живо, създадена специално за всяка една история!

Темата този път ще бъде: Традиции!

Playback театърът е импровизационен театър, който играе историите на хората от публиката. Има структура, форма и ритъм, но няма сценарий.
Всичко, което се случва е спонтанно, импровизационно и зависи от историите, които хората от публиката разказват!

Диригент: Цвета Балийска
Музикант: Константин Кучев
Актьори: Ина Гергинова, Цветина Матова, Мартина Велева, Александър Евтимов

Билети от epaygo:
https://www.epay.bg/v3main/sale/user/view?saleid=8662594731

единичен билет (възрастен): 10 лв.
единичен билет (дете): 6лв.
семеен билет (2ма възрастни и две деца): 25 лв.

За повече информация:
theatrehereandnow@wordpress.com
0886194492

https://www.facebook.com/events/223510704878571/

Темпото на времето

На 8 май ще изследваме неуловимото, невидимото, но толкова съществено- време…

30571394_937781759729538_4307905120475021312_n

Съществуват календари и часовници, които го измерват, но то е неуловимо. За някого един единствен час може да бъде цяла вечност, за друг – той може да отлети като миг, в зависимост от скоростта и енергията на преживяното.
Хоризонтът на човека се свива с Времето и когато накрая се превърне в точка, човек с гордост казва: “Това е моята гледна точка…” А каква е Вашата?

Playback театърът е театър, който “връща обратно” историите на хората от публиката. Той е социален интерактивен театър, създаден през 1975г,. в САЩ, от Джонатан Фокс.
“Тук и сега” е единствената професионална playback компания в страната и вече шести сезон разпространява това – все още ново за България – изкуство.

През август 2017-та година самият основател посети България и отдели два дни на практиците от “Тук и сега”, които след впечатляващото си представяне на European Playback Theatre Gathering 2017 в Унгария, бяха избрани да бъдат организатори на “Европейското по playback” (EPTG 2020) през 2020-та година в София!
Диригент: Виолина Василева
Музикант: Константин Кучев
Актьори: Мартина Велева, Цвета Балийска, Яница Атанасова, Александър Чобанов

Вход: 10 лв (6лв студенти / ученици / пенсионери)
За повече информация и резервации:
theatrehereandnow.wordpress.com
0898 64 49 71